Duurzaamheid

FABRIKTEN & DUURZAAMHEID

Fabrikten is zich zeer bewust van het belang van duurzaamheid in de gehele keten. Hierbij proberen wij ons steentje bij te dragen door hoofdzakelijk doelbewust MVO-verantwoorde keuzes te maken. Hierbij maken wij gebruik van de volgende materialen en kiezen wij voor de volgende opties:

Hergebruik dozen (en beschermings- en opvulmateriaal)
Alle dozen (en beschermings- en opvulmateriaal) die wij in ons magazijn binnen krijgen, worden hergebruikt. Deze dozen zijn niet altijd even mooi, maar wel schoon en goed genoeg om je aankoop veilig en duurzaam te transporteren! Het product wordt uiteraard met zorg en liefde ingepakt, zo is het na het openen van de doos een waar cadeautje.

Enveloppen
Bij het versturen van onze verschillende producten gebruiken wij de volgende enveloppen:

Kartonnen enveloppen:
Onze kartonnen enveloppen, van het merk Suprawell, zijn van gerecycled karton geproduceerd. Deze enveloppen zijn recyclebaar en milieuvriendelijk. Tevens zijn deze enveloppen FSC-gecertificeerd.

Bubbel enveloppen:
Onze bubbel-enveloppen bestaan uit wit krafpapier (buitenkant) en folie (binnenkant). Deze enveloppen zijn milieuvriendelijk omdat de plastic bubbels en papier te scheiden zijn. Tevens zijn deze enveloppen FSC-gecertificeerd.

Inpakpapier
Onze producten worden met zorg en liefde verpakt tot ware cadeautjes. Hiervoor gebruiken wij gerecycled kraftpapier. Dit papier is 100% natuurlijk en kan ook weer gerecycled worden. Dit maakt het papier zéér milieuvriendelijk.

Bio-top papier
Een groot deel van onze producten (kalenders, posters, ansichtkaarten, babyshower kaarten en gastenboek kaarten) worden geproduceerd op Bio-top papier. Dit papier heeft het Nordic Swan keurmerk als blijk van een duurzamer papiersoort. Op die manier leveren wij een bijdrage aan een schoner milieu. Biotop is houtvrij, minder milieubelastend door een chloorvrije productie en zonder toevoegingen van optische witmakers of kleurpigmenten. Tevens FSC, PEFC, PCF en EU Ecolabel.

Facturen en Pakbonnen
In onze pakketjes zul je geen facturen en/of pakbonnen aantreffen. Een factuur ontvang je digitaal bij je orderbevestiging, zodat we deze niet hoeven te printen.

Brief- en pakketpost
Kijkend naar het milieu is brievenpost beter. Daarom proberen wij onze producten zoveel mogelijk via de regulieren brievenpost te versturen. Op deze manier besparen wij vele ritten van pakketpost.

Toekomst
Fabrikten blijft zich ontwikkelen m.b.t. het thema duurzaamheid. De komende periode willen wij o.a. de volgende punten realiseren:

– Gebruik van duurzaam tape
– Gebruik van biologisch afbreekbaar plastic
– Al onze producten realiseren op Bio-top papier.

Samen op naar een optimale wereld!

10% korting op je eerst volgende aankoop

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief om de hoogte te blijven van de nieuwste producten, leukste acties en aantrekkelijke kortingen.