Duurzaamheid is bij Fabrikten niet alleen een modegril, maar een levenswijze die we omarmen als een zachte knuffelbeer. We willen niet alleen blije klanten, maar ook een groenere planeet. Bij Fabrikten doen we ons best en zetten we ons beste beentje voor om de impact op Moeder Aarde zo klein mogelijk te houden.

Hergebruik is het toverwoord

Nee, we hebben geen toverstafjes. Alleen stevige dozen die een tweede kans verdienen en hergebruikt kunnen worden. Waar mogelijk hergebruiken we verzenddozen.

Brievenbusdoosjes? Check. Gemaakt van FSC gecertificeerd en 100% recyclebaar golfkarton. Opvulmateriaal om beschadigingen te voorkomen? Van gerecycled papier, net als de grappen die je blijft vertellen op feestjes. Al ons verpakkingsmateriaal voegt een extra laagje liefde toe aan je bestelling én aan de planeet.

Maar wacht, er is meer!

Onze producten, van kalenders tot ansichtkaarten, worden gedrukt op FSC Biotop papier. Het klinkt als een superheldennaam en dat is het eigenlijk ook. Dit papier is houtvrij, zonder chloorproductie en vrij van optische witmakers of kleurpigmenten. En ook nog eens FSC gecertificeerd. Groen op z'n best! Het is als het vinden van een eenhoorn in je achtertuin, behalve dan dat dit écht is.

Milieuvriendelijke Keuzes

De spiralen, die gebruikt worden om onze kalenders te binden, zijn metaalkleurig om een elegante uitstraling te geven maar ook omdat we bewust géén geplastificeerde, gekleurde spiralen gebruiken. Door te kiezen voor metaalkleurige spiralen verminderen we ons gebruik van plastic en dragen we bij aan een duurzamere productie.

We vermijden het gebruik van goudfolie omdat dit belastend kan zijn voor het milieu. In plaats daarvan zoeken we naar alternatieven om de illusie van goud te wekken zónder schadelijke effecten. Door te zoeken naar milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele materialen en methoden willen we onze impact op het milieu minimaliseren en onze producten zo duurzaam mogelijk maken.

Facturen en pakbonnen?

Die zijn zo passé. Je ontvangt je factuur digitaal bij je orderbevestiging, want bomen knuffelen vinden we leuker.

En de toekomst?

Die ziet er groener uit dan het gras na een regenbui. Duurzaam tape, FSC Biotop papier voor al onze producten, biologisch afbreekbaar plastic en een milieubewuste drukkerij zijn slechts het begin. Samen met jou streven we naar een optimale wereld, waarin elke aankoop een kleine stap is naar een grotere verandering. Dus kom maar op, laten we samen op weg gaan naar een wereld die groener is dan je favoriete groene-smoothie. Want bij Fabrikten zijn we niet alleen geïnspireerd door jou, maar ook door de prachtige planeet die we thuis noemen.